Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wegeta doda smaku każdej zupie. Świetnie sprawdzi się do doprawiania wszystkich sosów, a także mięs. Taka przyprawa nie zawiera szkodliwego glutaminianu sodu, a jedynie naturalne składniki. Dużą zaletą jest także możliwość samodzielnego modyfikowania składu. Jeśli lubisz smak czosnku, dodaj go trochę więcej. Jeśli chcesz przyprawy używać do przygotowywania kuchni południowej, dodaj trochę wędzonej papryki. Nie lubisz nadmiaru soli? Zmniejsz jej ilość! Ciesz się domową wegetą i już więcej nie kupuj gotowych mieszanek przypraw.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20183
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20183
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Pokrój je na mniejsze kawałki i umieść w misie robota kuchennego.
Warzywa bardzo drobno posiekaj, a następnie umieść je na durszlaku wyłożonym gazą. Pozostaw całość na 30 minut, by nadmiar wody odciekł.
Po tym czasie ściśnij gazę i wyżymaj ją, by dodatkowo usunąć płyn. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekaj.
Warzywa i natkę pietruszki rozłóż na tackach i wstaw do uchylonego piekarnika lub do suszarki na 4 godziny, na temperaturę 50 st. Celsjusza. Następnie przenieś je do blendera i całość zmiksuj aż powstaną okruchy.
Przełóż warzywa do miski i dodaj pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Domową wegetę przechowuj w szczelnym, szklanym pojemniku.