Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wegeta doda smaku każdej zupie. Świetnie sprawdzi się do doprawiania wszystkich sosów, a także mięs. Taka przyprawa nie zawiera szkodliwego glutaminianu sodu, a jedynie naturalne składniki. Dużą zaletą jest także możliwość samodzielnego modyfikowania składu. Jeśli lubisz smak czosnku, dodaj go trochę więcej. Jeśli chcesz przyprawy używać do przygotowywania kuchni południowej, dodaj trochę wędzonej papryki. Nie lubisz nadmiaru soli? Zmniejsz jej ilość! Ciesz się domową wegetą i już więcej nie kupuj gotowych mieszanek przypraw.
Polecam.
Odsłon: 881
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 881
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 91
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Pokrój je na mniejsze kawałki i umieść w misie robota kuchennego.
Warzywa bardzo drobno posiekaj, a następnie umieść je na durszlaku wyłożonym gazą. Pozostaw całość na 30 minut, by nadmiar wody odciekł.
Po tym czasie ściśnij gazę i wyżymaj ją, by dodatkowo usunąć płyn. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekaj.
Warzywa i natkę pietruszki rozłóż na tackach i wstaw do uchylonego piekarnika lub do suszarki na 4 godziny, na temperaturę 50 st. Celsjusza. Następnie przenieś je do blendera i całość zmiksuj aż powstaną okruchy.
Przełóż warzywa do miski i dodaj pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Domową wegetę przechowuj w szczelnym, szklanym pojemniku.