Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wegeta doda smaku każdej zupie. Świetnie sprawdzi się do doprawiania wszystkich sosów, a także mięs. Taka przyprawa nie zawiera szkodliwego glutaminianu sodu, a jedynie naturalne składniki. Dużą zaletą jest także możliwość samodzielnego modyfikowania składu. Jeśli lubisz smak czosnku, dodaj go trochę więcej. Jeśli chcesz przyprawy używać do przygotowywania kuchni południowej, dodaj trochę wędzonej papryki. Nie lubisz nadmiaru soli? Zmniejsz jej ilość! Ciesz się domową wegetą i już więcej nie kupuj gotowych mieszanek przypraw.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Pokrój je na mniejsze kawałki i umieść w misie robota kuchennego.
Warzywa bardzo drobno posiekaj, a następnie umieść je na durszlaku wyłożonym gazą. Pozostaw całość na 30 minut, by nadmiar wody odciekł.
Po tym czasie ściśnij gazę i wyżymaj ją, by dodatkowo usunąć płyn. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekaj.
Warzywa i natkę pietruszki rozłóż na tackach i wstaw do uchylonego piekarnika lub do suszarki na 4 godziny, na temperaturę 50 st. Celsjusza. Następnie przenieś je do blendera i całość zmiksuj aż powstaną okruchy.
Przełóż warzywa do miski i dodaj pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Domową wegetę przechowuj w szczelnym, szklanym pojemniku.