Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka chwil i gotowe. Bez konserwantów, bez ulepszaczy. Polecam.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 89
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 89
Składniki
Wybić jajko do miseczki. Dodać mąkę pszenną. Zarobić ciasto, najlepiej widelcem. Następnie przenieść ciasto na stolnicę. Powyrabiać. Zrobić cienki wałeczek. Pokroić nożem na małe kawałki. Każdy dawałek ciasta zacierać w dłoniach. Zostawić na stolnicy na 10 min żeby kluseczki obeschły. W garnku zagotować wodę. Dodać pół łyżeczki soli. Wrzucić kluseczki na gotującą się wodę. Gotować ok 4 min. Wylać kluseczki na cedzak. Przelać zimną wodą. Gotowe. Smacznego.