Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem namawiam do własnoręcznego przygotowania cukry waniliowego, który jest świetnym dodatkiem do wszelkich deserów i dań na słodko. Wiadomo, że w sklepach kupujemy, często nieświadomie, cukier wanilinowy, który z prawdziwą wanilią nie ma nic wspólnego. A tymczasem bez wysiłku i tanim kosztem możemy mieć własny cukier z prawdziwą wanilią.
Cukier wsypuję do słoiczka, który można szczelnie zamknąć. Najlepiej nadaje się do tego taki jak u mnie na zdjęciu bo jest bardzo szczelny. Laskę wanilii kroję wzdłuż na pół a potem każdą połowę kroje na mniejsze odcinku. Pokrojoną wanilię wkładam do słoiczka w cukrem. Dobrze mieszam i szczelnie zamykam. Teraz trzeba pamiętać aby od czasu do czasu wstrząsnąć słoiczkiem aby cukier mógł równo przejąć aromat wanilii. Cukier waniliowy gotowy jest po 1-2 tygodniach.
wykonanie :Jagody umyć, na durszlaku odsączyć z nadmiaru wody. Do słoika kłaś...
Odsłon: 1502
DOMOWY CUKIER WANILIOWY: Wszystko co domowe, to najlepsze. Z tym cukrem jest...
Odsłon: 200
Smażone pieczarki są wspaniałym produktem wyjściowym do przygotowania wielu p...
Odsłon: 1397
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 157
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 361
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 232
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4178
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 157
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 361
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 232
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4178
Składniki
Cukier wsypuję do słoiczka, który można szczelnie zamknąć. Najlepiej nadaje się do tego taki jak u mnie na zdjęciu bo jest bardzo szczelny. Laskę wanilii kroję wzdłuż na pół a potem każdą połowę kroje na mniejsze odcinku. Pokrojoną wanilię wkładam do słoiczka w cukrem. Dobrze mieszam i szczelnie zamykam. Teraz trzeba pamiętać aby od czasu do czasu wstrząsnąć słoiczkiem aby cukier mógł równo przejąć aromat wanilii. Cukier waniliowy gotowy jest po 1-2 tygodniach.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Domowy chleb na drożdżach
Pyszny i chrupiący chleb bez wyrabiania
Odsłon: 4371
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 315