Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem namawiam do własnoręcznego przygotowania cukry waniliowego, który jest świetnym dodatkiem do wszelkich deserów i dań na słodko. Wiadomo, że w sklepach kupujemy, często nieświadomie, cukier wanilinowy, który z prawdziwą wanilią nie ma nic wspólnego. A tymczasem bez wysiłku i tanim kosztem możemy mieć własny cukier z prawdziwą wanilią.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Cukier wsypuję do słoiczka, który można szczelnie zamknąć. Najlepiej nadaje się do tego taki jak u mnie na zdjęciu bo jest bardzo szczelny. Laskę wanilii kroję wzdłuż na pół a potem każdą połowę kroje na mniejsze odcinku. Pokrojoną wanilię wkładam do słoiczka w cukrem. Dobrze mieszam i szczelnie zamykam. Teraz trzeba pamiętać aby od czasu do czasu wstrząsnąć słoiczkiem aby cukier mógł równo przejąć aromat wanilii. Cukier waniliowy gotowy jest po 1-2 tygodniach.