Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukier z prawdziwą wanilią - wyjątkowo aromatyczny dodatek do wypieków. W sklepach najczęściej można znaleźć tani zamiennik czyli cukier z syntetyczną waniliną. Wanilia ma jednak nieporównywanie lepszy zapach! Do tego cukier waniliowy zrobiony w domu jest bardzo tani.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19781
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2914
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4023
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 654
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19781
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2914
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4023
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 654
Składniki
Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż. Nożem delikatnie zeskrobujemy z całej długości czarne ziarenka i dodajemy je do cukru. Mieszamy i przesypujemy do słoika. Laskę kroimy na kilka części i wkładamy do cukru. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 2 tygodnie. Po tym czasie wyciągamy laskę wanilii i cukier jest gotowy do użycia.