Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukier z prawdziwą wanilią - wyjątkowo aromatyczny dodatek do wypieków. W sklepach najczęściej można znaleźć tani zamiennik czyli cukier z syntetyczną waniliną. Wanilia ma jednak nieporównywanie lepszy zapach! Do tego cukier waniliowy zrobiony w domu jest bardzo tani.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Składniki
Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż. Nożem delikatnie zeskrobujemy z całej długości czarne ziarenka i dodajemy je do cukru. Mieszamy i przesypujemy do słoika. Laskę kroimy na kilka części i wkładamy do cukru. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 2 tygodnie. Po tym czasie wyciągamy laskę wanilii i cukier jest gotowy do użycia.