Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hummus to bliskowschodnia pasta kanapkowa, pełna aromatu i smaku. Można posmarować nią dowolne pieczywo. Przepis pochodzi z 482 odcinka programu Ewa Gotuje.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5705
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8913
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7989
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5489
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5705
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8913
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7989
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5489
Składniki
Cieciorkę namoczyć (co najmniej 12 godzin). Następnie przełożyć na sito, dobrze przepłukać, przełożyć do garnka, zalać świeżą wodą, przyprawić kuminem i liściem laurowym, posolić, przykryć i gotować do miękkości.
Po ugotowaniu cieciorkę przestudzić i za pomocą łyżki cedzakowej przełożyć do robota. Dodać pastę tahini, czosnek i sok z cytryny. Przyprawić papryką i kuminem. Zmiksować. Wrzucić lód i jeszcze raz zmiksować.
Hummus przełożyć do miseczki. Polać oliwą, oprószyć papryką i udekorować kolendrą.