Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bo domowy makaron jest lepszy od kupnego. Ja zazwyczaj używam go do lasagne.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 601
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1256
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4921
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 601
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1256
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4921
Składniki
Na stolnicę lub blat przesiać mąkę, dodać sól, zrobić wgłębienie, wbić jajko i żółtka, dolać oliwę, łączyć ze sobą składniki podlewając wodą (wodę dodajemy stopniowo). Zagnieść gładkie i sprężyste ciasto, uformować kulkę. Jeśli ciasto będzie się kleić dodać trochę mąki. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie. Podzielić ciasto na pół, posypać mąką i ułożyć obie połówki jedna na drugą odwrotnie niż leżały. Zwinąć je w rulon i pokroić (grubość makaronu zależy od nas). Rozsypać kluski po stolnicy do wyschnięcia min. 15 minut. Zagotować osoloną wodę. Makaron gotować do czasu aż będzie al dente około 15 minut. Prosto i smacznie!