Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bo domowy makaron jest lepszy od kupnego. Ja zazwyczaj używam go do lasagne.
Na stolnicę lub blat przesiać mąkę, dodać sól, zrobić wgłębienie, wbić jajko i żółtka, dolać oliwę, łączyć ze sobą składniki podlewając wodą (wodę dodajemy stopniowo). Zagnieść gładkie i sprężyste ciasto, uformować kulkę. Jeśli ciasto będzie się kleić dodać trochę mąki. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie. Podzielić ciasto na pół, posypać mąką i ułożyć obie połówki jedna na drugą odwrotnie niż leżały. Zwinąć je w rulon i pokroić (grubość makaronu zależy od nas). Rozsypać kluski po stolnicy do wyschnięcia min. 15 minut. Zagotować osoloną wodę. Makaron gotować do czasu aż będzie al dente około 15 minut. Prosto i smacznie!
Klasyczna mizeria, znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 422 odcink...
Odsłon: 39734
Znakomity sos, który można podawać jako pastę do kanapek, wraz z makaronem lu...
Odsłon: 213
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 110
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 119
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 822
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 135
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 110
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 119
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 822
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 135
Składniki
Na stolnicę lub blat przesiać mąkę, dodać sól, zrobić wgłębienie, wbić jajko i żółtka, dolać oliwę, łączyć ze sobą składniki podlewając wodą (wodę dodajemy stopniowo). Zagnieść gładkie i sprężyste ciasto, uformować kulkę. Jeśli ciasto będzie się kleić dodać trochę mąki. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie. Podzielić ciasto na pół, posypać mąką i ułożyć obie połówki jedna na drugą odwrotnie niż leżały. Zwinąć je w rulon i pokroić (grubość makaronu zależy od nas). Rozsypać kluski po stolnicy do wyschnięcia min. 15 minut. Zagotować osoloną wodę. Makaron gotować do czasu aż będzie al dente około 15 minut. Prosto i smacznie!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ketchup z cukinii
Dodatki
Pasztet z cukinii
Dodatki
Ziemniaki w papilotach
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Ketchup z cukinii
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 110
Pasztet z cukinii
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 200