Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bo domowy makaron jest lepszy od kupnego. Ja zazwyczaj używam go do lasagne.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 54
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 669
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10914
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2338
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 54
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 669
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10914
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2338
Składniki
Na stolnicę lub blat przesiać mąkę, dodać sól, zrobić wgłębienie, wbić jajko i żółtka, dolać oliwę, łączyć ze sobą składniki podlewając wodą (wodę dodajemy stopniowo). Zagnieść gładkie i sprężyste ciasto, uformować kulkę. Jeśli ciasto będzie się kleić dodać trochę mąki. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie. Podzielić ciasto na pół, posypać mąką i ułożyć obie połówki jedna na drugą odwrotnie niż leżały. Zwinąć je w rulon i pokroić (grubość makaronu zależy od nas). Rozsypać kluski po stolnicy do wyschnięcia min. 15 minut. Zagotować osoloną wodę. Makaron gotować do czasu aż będzie al dente około 15 minut. Prosto i smacznie!