Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68411
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2030
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68411
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2030
Składniki
Kolejne etapy przygotowania ciasta pokazane są na filmie. Zapraszam do obejrzenia .
Ja przygotowałam makaron z czterech jajek, ale można przygotować z większej ilości. Na każde jajko potrzebne będzie cztery płaskie łyżki maki. Mąkę sypiemy w kopczyk, robimy wgłębienie i wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na mniejsze kawałki i formujemy z nich małe kulki, które następnie wałkujemy na cienkie placki. Placki odstawiamy do podsuszenia, a następnie kroimy.