Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 802
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113314
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1319
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 834
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 802
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113314
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1319
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 834
Składniki
Kolejne etapy przygotowania ciasta pokazane są na filmie. Zapraszam do obejrzenia .
Ja przygotowałam makaron z czterech jajek, ale można przygotować z większej ilości. Na każde jajko potrzebne będzie cztery płaskie łyżki maki. Mąkę sypiemy w kopczyk, robimy wgłębienie i wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na mniejsze kawałki i formujemy z nich małe kulki, które następnie wałkujemy na cienkie placki. Placki odstawiamy do podsuszenia, a następnie kroimy.