Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 652
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 95
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1195
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 652
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 95
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1195
Składniki
Kolejne etapy przygotowania ciasta pokazane są na filmie. Zapraszam do obejrzenia .
Ja przygotowałam makaron z czterech jajek, ale można przygotować z większej ilości. Na każde jajko potrzebne będzie cztery płaskie łyżki maki. Mąkę sypiemy w kopczyk, robimy wgłębienie i wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na mniejsze kawałki i formujemy z nich małe kulki, które następnie wałkujemy na cienkie placki. Placki odstawiamy do podsuszenia, a następnie kroimy.