Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Kolejne etapy przygotowania ciasta pokazane są na filmie. Zapraszam do obejrzenia .
Ja przygotowałam makaron z czterech jajek, ale można przygotować z większej ilości. Na każde jajko potrzebne będzie cztery płaskie łyżki maki. Mąkę sypiemy w kopczyk, robimy wgłębienie i wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na mniejsze kawałki i formujemy z nich małe kulki, które następnie wałkujemy na cienkie placki. Placki odstawiamy do podsuszenia, a następnie kroimy.