Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8495
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4635
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8495
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4635
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Drobno pokroiłam słoninę i wrzuciłam na patelnię. Kiedy wytopił się cały tłuszcz, wyłowiłam skwarki i odłożyłam do pojemniczka, w którym będę przechowywała smalec. Do tłuszczu na patelni dodałam 100g sklepowego smalcu i drobno posiekane 2 cebule. Smażyłam do lekkiego zrumienienia cebuli. Zlałam tłuszcz do pojemniczka, osoliłam i wsypałam 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku. Odstawiłam do wystygnięcia. Smalec należy przechowywać w lodówce.