Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 159
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 159
Składniki
Drobno pokroiłam słoninę i wrzuciłam na patelnię. Kiedy wytopił się cały tłuszcz, wyłowiłam skwarki i odłożyłam do pojemniczka, w którym będę przechowywała smalec. Do tłuszczu na patelni dodałam 100g sklepowego smalcu i drobno posiekane 2 cebule. Smażyłam do lekkiego zrumienienia cebuli. Zlałam tłuszcz do pojemniczka, osoliłam i wsypałam 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku. Odstawiłam do wystygnięcia. Smalec należy przechowywać w lodówce.