Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne smarowidło do chleba smalec z pieczarkami, jabłkiem i cebulką, najlepiej smakuje z plasterkiem ogórka kiszonego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10547
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10547
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Słoninę płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub mielimy w maszynce do mięsa. Przekładamy do garnka i wstawiamy na mały ogień i topimy na rumiano.
Pieczarki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do garnka , smażymy około 10 minut. Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do garnka.
Smażymy aż cebula zrobi się rumiana, doprawiamy solą pieprzem i majerankiem, smażymy razem około dwie minuty.
Przelewamy do słoiczków zakręcamy i zostawiamy do wyschnięcia. Przechowujemy w lodówce.
Najlepiej smakuje z pajdą świeżego chleba i ogórkiem kiszonym.