Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z bobu na wzór hummusu to doskonały dodatek do kanapek, oraz podawana z chlebowymi paluchami jako samodzielne danie.
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 29
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 503
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1549
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 163
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 29
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 503
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1549
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 163
Składniki
Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Obrać ze skórek i umieścić w wysokiej misce.
Sezam rozdrabniać blenderem do powstania drobnego, lepkiego pyłu. Dodać łyżkę do miski z bobem. W misce umieścić także przepuszczony przez praskę czosnek, sól oraz sok z cytryny. Blendować do powstania jednolitej, gładkiej masy. Na koniec dodać oliwę i jeszcze chwilę blendować.
Podawać gotową pastę z paluchami chlebowymi, lub świeżym pieczywem. Można dodawać ją również do kanapek.