Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z bobu na wzór hummusu to doskonały dodatek do kanapek, oraz podawana z chlebowymi paluchami jako samodzielne danie.
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 314
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65110
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 756
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5821
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 314
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65110
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 756
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5821
Składniki
Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Obrać ze skórek i umieścić w wysokiej misce.
Sezam rozdrabniać blenderem do powstania drobnego, lepkiego pyłu. Dodać łyżkę do miski z bobem. W misce umieścić także przepuszczony przez praskę czosnek, sól oraz sok z cytryny. Blendować do powstania jednolitej, gładkiej masy. Na koniec dodać oliwę i jeszcze chwilę blendować.
Podawać gotową pastę z paluchami chlebowymi, lub świeżym pieczywem. Można dodawać ją również do kanapek.