Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z bobu na wzór hummusu to doskonały dodatek do kanapek, oraz podawana z chlebowymi paluchami jako samodzielne danie.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Obrać ze skórek i umieścić w wysokiej misce.
Sezam rozdrabniać blenderem do powstania drobnego, lepkiego pyłu. Dodać łyżkę do miski z bobem. W misce umieścić także przepuszczony przez praskę czosnek, sól oraz sok z cytryny. Blendować do powstania jednolitej, gładkiej masy. Na koniec dodać oliwę i jeszcze chwilę blendować.
Podawać gotową pastę z paluchami chlebowymi, lub świeżym pieczywem. Można dodawać ją również do kanapek.