Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z bobu na wzór hummusu to doskonały dodatek do kanapek, oraz podawana z chlebowymi paluchami jako samodzielne danie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11825
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11825
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3418
Składniki
Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Obrać ze skórek i umieścić w wysokiej misce.
Sezam rozdrabniać blenderem do powstania drobnego, lepkiego pyłu. Dodać łyżkę do miski z bobem. W misce umieścić także przepuszczony przez praskę czosnek, sól oraz sok z cytryny. Blendować do powstania jednolitej, gładkiej masy. Na koniec dodać oliwę i jeszcze chwilę blendować.
Podawać gotową pastę z paluchami chlebowymi, lub świeżym pieczywem. Można dodawać ją również do kanapek.