Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z bobu na wzór hummusu to doskonały dodatek do kanapek, oraz podawana z chlebowymi paluchami jako samodzielne danie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 290
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 235
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1356
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 290
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 235
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1356
Składniki
Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Obrać ze skórek i umieścić w wysokiej misce.
Sezam rozdrabniać blenderem do powstania drobnego, lepkiego pyłu. Dodać łyżkę do miski z bobem. W misce umieścić także przepuszczony przez praskę czosnek, sól oraz sok z cytryny. Blendować do powstania jednolitej, gładkiej masy. Na koniec dodać oliwę i jeszcze chwilę blendować.
Podawać gotową pastę z paluchami chlebowymi, lub świeżym pieczywem. Można dodawać ją również do kanapek.