Do góry

Dodatki Przepis na:

Drożdżowe watruszki z kuchni rosyjskiej

Drożdżowe watruszki z kuchni rosyjskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14985

Dodano:

Odsłon: 2219

Smaczne bułeczki na śniadanie z kuchni rosyjskiej.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z połowy mąki, drożdży i mleka zarobić rozczyn i pozostawić w ciepłym miejscu na godzinę.

  2. Następnie dodać jajka, stopione przestudzone masło, resztę mąki i sól do smaku. Wyrobić bardzo dokładnie ciasto i odstawić ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W między czasie zmielić twaróg, wbić jajka i wymieszać z cukrami i masłem.

  3. Podrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, kroić na kawałki równej wielkości i formować bułeczki.

  4. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i gdy trochę podrosną wycisnąć łyżką w każdej bułeczce wgłębienie. Nałożyć przygotowany twaróg, brzegi posmarować rozmąconym jajkiem.

  5. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 04 lipca 2016 Bardzo fajnie, że dzielisz się przepisami kuchni rosyjskiej - poza kilkoma szlagierami jest w Polsce mało znana. Dzięki! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń