Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na śniadanie z kuchni rosyjskiej.
Wykonanie:
Z połowy mąki, drożdży i mleka zarobić rozczyn i pozostawić w ciepłym miejscu na godzinę.
Następnie dodać jajka, stopione przestudzone masło, resztę mąki i sól do smaku. Wyrobić bardzo dokładnie ciasto i odstawić ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W między czasie zmielić twaróg, wbić jajka i wymieszać z cukrami i masłem.
Podrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, kroić na kawałki równej wielkości i formować bułeczki.
Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i gdy trochę podrosną wycisnąć łyżką w każdej bułeczce wgłębienie. Nałożyć przygotowany twaróg, brzegi posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 20 minut.
Zupa ogórkowa w innym wydaniu niż ją znamy, ale bardzo smaczna
Odsłon: 3383
TARATUSZKI (FAWORKI) ROSYJSKIE NA JOGURCIE GRECKIM
Odsłon: 11321
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 189
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 25
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 88
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 58
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13342
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5236
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 189
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 25
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 88
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 58
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13342
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5236
Składniki
Wykonanie: Z połowy mąki, drożdży i mleka zarobić rozczyn i pozostawić w ciepłym miejscu na godzinę.
Następnie dodać jajka, stopione przestudzone masło, resztę mąki i sól do smaku. Wyrobić bardzo dokładnie ciasto i odstawić ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W między czasie zmielić twaróg, wbić jajka i wymieszać z cukrami i masłem.
Podrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, kroić na kawałki równej wielkości i formować bułeczki.
Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i gdy trochę podrosną wycisnąć łyżką w każdej bułeczce wgłębienie. Nałożyć przygotowany twaróg, brzegi posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 20 minut.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 212
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 235