Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na śniadanie z kuchni rosyjskiej.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 92
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 81
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 92
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 81
Składniki
Wykonanie: Z połowy mąki, drożdży i mleka zarobić rozczyn i pozostawić w ciepłym miejscu na godzinę.
Następnie dodać jajka, stopione przestudzone masło, resztę mąki i sól do smaku. Wyrobić bardzo dokładnie ciasto i odstawić ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W między czasie zmielić twaróg, wbić jajka i wymieszać z cukrami i masłem.
Podrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, kroić na kawałki równej wielkości i formować bułeczki.
Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i gdy trochę podrosną wycisnąć łyżką w każdej bułeczce wgłębienie. Nałożyć przygotowany twaróg, brzegi posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 20 minut.