Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na śniadanie z kuchni rosyjskiej.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37793
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37793
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Składniki
Wykonanie: Z połowy mąki, drożdży i mleka zarobić rozczyn i pozostawić w ciepłym miejscu na godzinę.
Następnie dodać jajka, stopione przestudzone masło, resztę mąki i sól do smaku. Wyrobić bardzo dokładnie ciasto i odstawić ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W między czasie zmielić twaróg, wbić jajka i wymieszać z cukrami i masłem.
Podrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, kroić na kawałki równej wielkości i formować bułeczki.
Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i gdy trochę podrosną wycisnąć łyżką w każdej bułeczce wgłębienie. Nałożyć przygotowany twaróg, brzegi posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 20 minut.