Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na śniadanie z kuchni rosyjskiej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3818
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 733
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3818
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 733
Składniki
Wykonanie: Z połowy mąki, drożdży i mleka zarobić rozczyn i pozostawić w ciepłym miejscu na godzinę.
Następnie dodać jajka, stopione przestudzone masło, resztę mąki i sól do smaku. Wyrobić bardzo dokładnie ciasto i odstawić ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W między czasie zmielić twaróg, wbić jajka i wymieszać z cukrami i masłem.
Podrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, kroić na kawałki równej wielkości i formować bułeczki.
Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i gdy trochę podrosną wycisnąć łyżką w każdej bułeczce wgłębienie. Nałożyć przygotowany twaróg, brzegi posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 20 minut.