Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liście kapusty początkowo o łagodnym, lekko pieprznym smaku z czasem stają się pikantne, o smaku przypominającym musztardę z lekko gorzkawą nutą. Idealnie pasuje do grillowanego lub pieczonego mięsa.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 378
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 378
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu szklimy szalotki, wsypujemy mąkę, dokładnie łączymy. Do tak przygotowanej zasmażki dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki, kapustę, dokładnie mieszamy, zalewamy gorącym bulionem, dusimy pod przykryciem przez 15-20 min. Nadmiar płynu redukujemy. Do smaku doprawiamy octem, solą i pieprzem.