Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liście kapusty początkowo o łagodnym, lekko pieprznym smaku z czasem stają się pikantne, o smaku przypominającym musztardę z lekko gorzkawą nutą. Idealnie pasuje do grillowanego lub pieczonego mięsa.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1850
Polecam, pychota.
Odsłon: 610
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1850
Polecam, pychota.
Odsłon: 610
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu szklimy szalotki, wsypujemy mąkę, dokładnie łączymy. Do tak przygotowanej zasmażki dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki, kapustę, dokładnie mieszamy, zalewamy gorącym bulionem, dusimy pod przykryciem przez 15-20 min. Nadmiar płynu redukujemy. Do smaku doprawiamy octem, solą i pieprzem.