Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liście kapusty początkowo o łagodnym, lekko pieprznym smaku z czasem stają się pikantne, o smaku przypominającym musztardę z lekko gorzkawą nutą. Idealnie pasuje do grillowanego lub pieczonego mięsa.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67316
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1809
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67316
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1809
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu szklimy szalotki, wsypujemy mąkę, dokładnie łączymy. Do tak przygotowanej zasmażki dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki, kapustę, dokładnie mieszamy, zalewamy gorącym bulionem, dusimy pod przykryciem przez 15-20 min. Nadmiar płynu redukujemy. Do smaku doprawiamy octem, solą i pieprzem.