Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchew odkrywamy na nowo :D Orzeźwiający anyż połączony z czosnkiem daje niesamowity aromat.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 344
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 344
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Marchewki obieramy i kroimy w julienne (słupki). Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy marchew ,podsmażamy kilka minut i zalewamy bulionem.
Dusimy do miękkości ,odparowujemy z nadmiaru płynu. Dodajemy zmielone nasiona kopru włoskiego ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz imbir. Chwilę podsmażamy ,oprószamy bułką tartą. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.