Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prezentuję aromatyczny dodatek warzywny do dań głównych, dań z grilla lub jako samodzielną przekąskę dla wielbicieli czosnkowo-ziołowych dressingów.
Garnek do gotowania, miska do mieszania składników, łyżka, nóż, deska do krojenia, miska do dressingu, praska do czosnkua
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 291
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4150
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3600
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30092
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 291
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4150
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3600
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30092
Składniki
1. Fasolkę szparagową gotować kilka minut by była al dente. 2. Cukinię pokroić ze skórką na ćwiartki grubości 1 cm. 3. Rozgrzać rondel z masłem klarowanym i dodać pokrojoną cukinię, Smażyć kilka minut by zachowała chrupkość i delikatnie się zeszkliła następnie dodać podgotowaną fasolkę i razem przesmażyć 2-3 minuty mieszając. 4. Jogurt, sok z cytryny, zioła prowansalskie, czosnek rozgnieciony praską oraz sól i pieprz do smaku połączyć w jednolity sos. 5. Podawać ciepłe warzywa i sos obok w taki sposób by ciepłe warzywa moczyć w zimnym sosie I konsumować, co sprawia że doznania smakowe są niepowtarzalne. 6. Warzywa mogą stanowić samodzielne lekkie danie lub być dodatkiem do dania głównego, dań z grilla lub stanowić alternatywę dla sałatek. SMACZNIE POLECAM!