Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa podstawowe sosy które musisz mieć w lodówce. Sos tysiąca wysp oraz sos czosnkowy. Nie kupuję już gotowych tylko robię na bieżąco. Taki sos wytrzyma w lodówce nawet 3 tygodnie. Gdy się skończy od razu przygotowuję nowy.
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15680
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 44
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1455
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2720
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1259
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15680
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 44
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1455
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2720
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1259
Składniki
Sos czosnkowy: W misce umieszczam jogurt grecki. Polecam kupić ten gęsty. Dodaję do niego majonez a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaję również coś zielonego. Zazwyczaj dodaję zieloną cebulkę lub pietruszkę. Wiem że niektórzy dodaję też świeży koper. Na koniec przyprawiam sól oraz pieprz oraz dokładnie mieszam. Sos tysiąca wysp: Zaczynam od pokrojenia na bardzo drobno ogórków i cebulki. Można użyć przyrządu który nam wszystko drobno skroi. Warzywa przekładam do miski i dodaję majonez, musztardę oraz ketchup. Przyprawiam i dokładnie mieszam. Oba sosy przekładam do pojemników i zamykam. Trzymam w lodówce nawet 3 tygodnie. Takie sosy idealnie pasują do pizzy, zapiekanek i innych dań. U mnie szybko znikają i robię na bieżąco.