Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa podstawowe sosy które musisz mieć w lodówce. Sos tysiąca wysp oraz sos czosnkowy. Nie kupuję już gotowych tylko robię na bieżąco. Taki sos wytrzyma w lodówce nawet 3 tygodnie. Gdy się skończy od razu przygotowuję nowy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4257
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7249
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4257
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7249
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85488
Składniki
Sos czosnkowy: W misce umieszczam jogurt grecki. Polecam kupić ten gęsty. Dodaję do niego majonez a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaję również coś zielonego. Zazwyczaj dodaję zieloną cebulkę lub pietruszkę. Wiem że niektórzy dodaję też świeży koper. Na koniec przyprawiam sól oraz pieprz oraz dokładnie mieszam. Sos tysiąca wysp: Zaczynam od pokrojenia na bardzo drobno ogórków i cebulki. Można użyć przyrządu który nam wszystko drobno skroi. Warzywa przekładam do miski i dodaję majonez, musztardę oraz ketchup. Przyprawiam i dokładnie mieszam. Oba sosy przekładam do pojemników i zamykam. Trzymam w lodówce nawet 3 tygodnie. Takie sosy idealnie pasują do pizzy, zapiekanek i innych dań. U mnie szybko znikają i robię na bieżąco.