Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2715
Dodano: 09.08.2014
Odsłon: 1049
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Z przypraw przygotowuję mieszankę. Mieszam z wodą i olejem.
Papryki oczyszczam. Przekrawam w poprzek na pół. Dzielę każdą połówkę na 4 części. Cebulę obieram. Dzielę na 8 części. Pieczarki obieram. Dzielę na połówki.
Wszystkie składniki mieszam i łączę z przyprawami. Czekam, aż wszystko dobrze pokryje się marynatą. Odstawiam na bok na jakieś 15 minut. Po tym czasie nadziewam wszystko na osiem patyków szaszłykowych.
Grill elektryczny rozgrzewam do 3/4 mocy. Układam po cztery szaszłyki i podgrzewam 7-9 minut. Odkładam na bok. Wrzucam drugą partię. Zdejmuję z grilla. Podaję.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)