Do góry

Dodatki Przepis na:

ekspresowe warzywne szaszłyki

ekspresowe warzywne szaszłyki

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2715

Dodano:

Odsłon: 1049

Jak się nie ma co się lub, to się lubi co się ma. A nie mam grilla. Więc używam elektrycznego. I zaczynam go coraz bardziej lubić.

Składniki

  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 duża zielona papryka
  • 1 duża żółta papryka
  • 1 duża czerwona cebula
  • 8 pieczarek
  • sól
  • pieprz i pieprz kajeński
  • kumin
  • zioła prowansalskie
  • majeranek
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżka oleju
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
ekspresowe warzywne szaszłyki

Przygotowanie

  1. Z przypraw przygotowuję mieszankę. Mieszam z wodą i olejem.

    Papryki oczyszczam. Przekrawam w poprzek na pół. Dzielę każdą połówkę na 4 części. Cebulę obieram. Dzielę na 8 części. Pieczarki obieram. Dzielę na połówki.

    Wszystkie składniki mieszam i łączę z przyprawami. Czekam, aż wszystko dobrze pokryje się marynatą. Odstawiam na bok na jakieś 15 minut. Po tym czasie nadziewam wszystko na osiem patyków szaszłykowych.

    Grill elektryczny rozgrzewam do 3/4 mocy. Układam po cztery szaszłyki i podgrzewam 7-9 minut. Odkładam na bok. Wrzucam drugą partię. Zdejmuję z grilla. Podaję.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń