Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się nie ma co się lub, to się lubi co się ma. A nie mam grilla. Więc używam elektrycznego. I zaczynam go coraz bardziej lubić.
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6343
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10313
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6343
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10313
Składniki
Z przypraw przygotowuję mieszankę. Mieszam z wodą i olejem. Papryki oczyszczam. Przekrawam w poprzek na pół. Dzielę każdą połówkę na 4 części. Cebulę obieram. Dzielę na 8 części. Pieczarki obieram. Dzielę na połówki. Wszystkie składniki mieszam i łączę z przyprawami. Czekam, aż wszystko dobrze pokryje się marynatą. Odstawiam na bok na jakieś 15 minut. Po tym czasie nadziewam wszystko na osiem patyków szaszłykowych. Grill elektryczny rozgrzewam do 3/4 mocy. Układam po cztery szaszłyki i podgrzewam 7-9 minut. Odkładam na bok. Wrzucam drugą partię. Zdejmuję z grilla. Podaję.