Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój domowy ekstrakt z wanilii
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3034
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3034
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
Wanilię przecinamy na pół, ale nie do końca i nie wyciągamy pestek. Takie przekrojone laski wanilii wkładamy do wódki, pamiętajmy aby laski wanilii były zakryte alkoholem. Odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce, ale nie do lodówki. Mój ekstrakt zmienił barwę już po kilku dniach. A po miesiącu jego barwa ma kolor zaparzonej czarnej herbaty. A zapach jest cudowny :)