Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój domowy ekstrakt z wanilii
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 415
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8273
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 415
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8273
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Składniki
Wanilię przecinamy na pół, ale nie do końca i nie wyciągamy pestek. Takie przekrojone laski wanilii wkładamy do wódki, pamiętajmy aby laski wanilii były zakryte alkoholem. Odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce, ale nie do lodówki. Mój ekstrakt zmienił barwę już po kilku dniach. A po miesiącu jego barwa ma kolor zaparzonej czarnej herbaty. A zapach jest cudowny :)