Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój domowy ekstrakt z wanilii
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1224
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 440
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1309
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1224
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 440
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1309
Składniki
Wanilię przecinamy na pół, ale nie do końca i nie wyciągamy pestek. Takie przekrojone laski wanilii wkładamy do wódki, pamiętajmy aby laski wanilii były zakryte alkoholem. Odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce, ale nie do lodówki. Mój ekstrakt zmienił barwę już po kilku dniach. A po miesiącu jego barwa ma kolor zaparzonej czarnej herbaty. A zapach jest cudowny :)