Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój domowy ekstrakt z wanilii
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99965
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5808
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99965
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5808
Składniki
Wanilię przecinamy na pół, ale nie do końca i nie wyciągamy pestek. Takie przekrojone laski wanilii wkładamy do wódki, pamiętajmy aby laski wanilii były zakryte alkoholem. Odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce, ale nie do lodówki. Mój ekstrakt zmienił barwę już po kilku dniach. A po miesiącu jego barwa ma kolor zaparzonej czarnej herbaty. A zapach jest cudowny :)