Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kapustą i grzybami to u mnie obowiązkowa pozycja na Wigilijnym stole. Zajadamy je z czystym czerwonym barszczem :)
garnek do gotowania, nóż, deska do krojenia, szeroki rondel
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Grzyby zalać zimną wodą, moczyć 1-2 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie do miękkości, odcedzić. Wywar zachować np. do zupy grzybowej czy sosu.
Kapustę zalać zimną wodą do jej wysokości, gotować 30-40 minut, wywar odcedzić - zachować. Przydać się może do gotowania kwasiku lub zalewajki.
W szerokim i głębokim rondlu rozgrzać olej, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać posiekane grzyby, dodać masło i chwilę razem podsmażać.
Wystudzoną kapustę dobrze odcisnąć, drobno posiekać, dodać do cebuli z grzybami, wymieszać i pod przykryciem dusić jakieś 15 minut, czasem zamieszać, aby farsz się nie przypalił. Doprawić solą i pieprzem.
Taki farsz można również przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.