Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kapustą i grzybami to u mnie obowiązkowa pozycja na Wigilijnym stole. Zajadamy je z czystym czerwonym barszczem :)
garnek do gotowania, nóż, deska do krojenia, szeroki rondel
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1173
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1173
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Grzyby zalać zimną wodą, moczyć 1-2 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie do miękkości, odcedzić. Wywar zachować np. do zupy grzybowej czy sosu.
Kapustę zalać zimną wodą do jej wysokości, gotować 30-40 minut, wywar odcedzić - zachować. Przydać się może do gotowania kwasiku lub zalewajki.
W szerokim i głębokim rondlu rozgrzać olej, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać posiekane grzyby, dodać masło i chwilę razem podsmażać.
Wystudzoną kapustę dobrze odcisnąć, drobno posiekać, dodać do cebuli z grzybami, wymieszać i pod przykryciem dusić jakieś 15 minut, czasem zamieszać, aby farsz się nie przypalił. Doprawić solą i pieprzem.
Taki farsz można również przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.