Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna fasolka szparagowa w sosie z dodatkiem aromatycznej przyprawy curry. Doskonały dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 505
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 560
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 855
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 505
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 560
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 855
Składniki
1. Jedną łyżkę oleju rozgrzewamy na dużej patelni. Dodajemy gorczycę, kolendrę, goździki. 2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno kroimy, dodajemy do gorczycy. Doprawiamy solą oraz cukrem. Trzy minuty smażymy. 3. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie piórka. 4. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na połówki i dodajemy do warzyw. 5. Marchew obieramy, myjemy, kroimy w słupki i przekładamy na patelnie. 6. Następnie dodajemy przecier, curry, chili, kostkę warzywną, podlewamy wodą i gotujemy aż warzywa będą miękkie. 7. Na koniec wlewamy jogurt, trzy minutki gotujemy. 8. Gotowe. 9. Smacznego.