Do góry

Dodatki Przepis na:

Fasolka curry

Fasolka curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 1125 Ocena: 13965

Dodano:

Odsłon: 424

Pyszna fasolka szparagowa w sosie z dodatkiem aromatycznej przyprawy curry. Doskonały dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie.

Składniki

  • ½ kg fasolki szparagowej • • • • • ½ łyżeczka kolendry mielonej • 3 goździki • 1 cebula • 1 duża marchew • 1 łyżeczka przeci
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 1 łyżka oleju
  • ½ łyżeczki gorczycy białej
  • ½ łyżeczka kolendry mielonej
  • 1 cebula
  • 1 duża marchew
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 ½ szk. wody
  • 1 łyżeczka curry
  • Szczypta chili
  • Sól
  • 1 kostka warzywna
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka curry

Przygotowanie

  1. 1. Jedną łyżkę oleju rozgrzewamy na dużej patelni. Dodajemy gorczycę, kolendrę, goździki.
    2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno kroimy, dodajemy do gorczycy. Doprawiamy solą oraz cukrem. Trzy minuty smażymy.
    3. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie piórka.
    4. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na połówki i dodajemy do warzyw.
    5. Marchew obieramy, myjemy, kroimy w słupki i przekładamy na patelnie.
    6. Następnie dodajemy przecier, curry, chili, kostkę warzywną, podlewamy wodą i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
    7. Na koniec wlewamy jogurt, trzy minutki gotujemy.
    8. Gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń