Do góry

Dodatki Przepis na:

Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4559

Dodano:

Odsłon: 3020

Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)

Składniki

  • 500 g fasolki szparagowej (dowolnego koloru)
  • 3 łyżki masła
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa

Przygotowanie

  1. Fasolkę porządnie myjemy i obcinamy obie końcówki. Wrzucamy ją do garnka i zalewamy wodą tak aby była cała przykryta. Wodę solimy. Fasolkę gotujemy do miękkości.

  2. W rondelku roztapiamy masło i dodajemy do niego bułkę tartą. Smażymy mieszając, aby się nie przypaliła. Bułka tarta jest gotowa kiedy zbrązowieje i zacznie się pienić na całej szerokości rondelka. Odcedzoną fasolkę szparagową łączymy z tak przygotowaną bułką tartą i podajemy.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń