Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21102
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8870
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 694
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8451
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21102
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8870
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 694
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8451
Składniki
Fasolkę porządnie myjemy i obcinamy obie końcówki. Wrzucamy ją do garnka i zalewamy wodą tak aby była cała przykryta. Wodę solimy. Fasolkę gotujemy do miękkości.
W rondelku roztapiamy masło i dodajemy do niego bułkę tartą. Smażymy mieszając, aby się nie przypaliła. Bułka tarta jest gotowa kiedy zbrązowieje i zacznie się pienić na całej szerokości rondelka. Odcedzoną fasolkę szparagową łączymy z tak przygotowaną bułką tartą i podajemy. Smacznego ;)