Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1866
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1621
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1563
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2157
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1866
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1621
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1563
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2157
Składniki
Fasolkę porządnie myjemy i obcinamy obie końcówki. Wrzucamy ją do garnka i zalewamy wodą tak aby była cała przykryta. Wodę solimy. Fasolkę gotujemy do miękkości.
W rondelku roztapiamy masło i dodajemy do niego bułkę tartą. Smażymy mieszając, aby się nie przypaliła. Bułka tarta jest gotowa kiedy zbrązowieje i zacznie się pienić na całej szerokości rondelka. Odcedzoną fasolkę szparagową łączymy z tak przygotowaną bułką tartą i podajemy. Smacznego ;)