Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa w nieco innym wydaniu. Może być dodatkiem do obiadu lub samodzielnym daniem na kolację.
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1699
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 203
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 507
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 471
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1699
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 203
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 507
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 471
Składniki
Fasolkę podgotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
Cebulkę pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Dodać do niej fasolkę. Całość podlać bulionem (ja użyłam ze słoiczka, ale najlepszy byłby z gotowania zupy). Dodać pokrojone w plasterki oliwki. Przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem i dusić ok 10 minut pod przykryciem.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę. Warzywa zostawić jeszcze na gazie dopóki cała woda nie odparuje. Wymieszać i gotowe. Smacznego! :)