Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa w nieco innym wydaniu. Może być dodatkiem do obiadu lub samodzielnym daniem na kolację.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Fasolkę podgotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
Cebulkę pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Dodać do niej fasolkę. Całość podlać bulionem (ja użyłam ze słoiczka, ale najlepszy byłby z gotowania zupy). Dodać pokrojone w plasterki oliwki. Przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem i dusić ok 10 minut pod przykryciem.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę. Warzywa zostawić jeszcze na gazie dopóki cała woda nie odparuje. Wymieszać i gotowe. Smacznego! :)