Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię fasolkę podaną tradycyjnie z masłem i tartą bułką ale ta z pomidorami jest równie smaczna. Można ją podać jako przystawkę czy też dodatek do obiadu
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12841
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12841
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Składniki
Fasolkę umyć, osuszyć, odciąć końcówki, (strąki można przekroić na pół lub zostawić w całości) ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać wędzoną paprykę i kmin rzymski, smażyć około 8-10 minut. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić kolejne kilka minut.
Do sosu przełożyć ugotowaną fasolkę, wymieszać. Podawać posypaną siekaną natką pietruszki.