Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię fasolkę podaną tradycyjnie z masłem i tartą bułką ale ta z pomidorami jest równie smaczna. Można ją podać jako przystawkę czy też dodatek do obiadu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1190
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11689
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1127
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1190
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11689
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1127
Składniki
Fasolkę umyć, osuszyć, odciąć końcówki, (strąki można przekroić na pół lub zostawić w całości) ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać wędzoną paprykę i kmin rzymski, smażyć około 8-10 minut. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić kolejne kilka minut.
Do sosu przełożyć ugotowaną fasolkę, wymieszać. Podawać posypaną siekaną natką pietruszki.