Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię fasolkę podaną tradycyjnie z masłem i tartą bułką ale ta z pomidorami jest równie smaczna. Można ją podać jako przystawkę czy też dodatek do obiadu
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24908
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1070
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4396
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1194
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1332
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4381
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24908
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1070
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4396
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1194
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1332
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4381
Składniki
Fasolkę umyć, osuszyć, odciąć końcówki, (strąki można przekroić na pół lub zostawić w całości) ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać wędzoną paprykę i kmin rzymski, smażyć około 8-10 minut. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić kolejne kilka minut.
Do sosu przełożyć ugotowaną fasolkę, wymieszać. Podawać posypaną siekaną natką pietruszki.