Do góry

Dodatki Przepis na:

fasolka szparagowa z pomidorami

fasolka szparagowa z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 2543

Dodano:

Odsłon: 5385

Bardzo lubię fasolkę podaną tradycyjnie z masłem i tartą bułką ale ta z pomidorami jest równie smaczna. Można ją podać jako przystawkę czy też dodatek do obiadu

Składniki

  • fasolka szparagowa - 750 g
  • pomidory krojone z puszki - 400 g
  • cebula - 1 szt
  • czosnek - 4 ząbki
  • kmin rzymski - pół łyżeczki
  • papryka wędzona w proszku - 1 czubata łyżeczka
  • sól, pieprz
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • oliwa - 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
fasolka szparagowa z pomidorami

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyć, osuszyć, odciąć końcówki, (strąki można przekroić na pół lub zostawić w całości) ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

  2. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać wędzoną paprykę i kmin rzymski, smażyć około 8-10 minut. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić kolejne kilka minut.

  3. Do sosu przełożyć ugotowaną fasolkę, wymieszać. Podawać posypaną siekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń