Do góry

Dodatki Przepis na:

Fasolka w pomidorach

Fasolka w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48123

Dodano:

Odsłon: 8604

Bardzo popularna na południu Europy. Można jeść samą albo stosować jako dodatek do mięs.

Składniki

  • 250 g drobnej fasolki białej
  • puszka pomidorów krojonych bez skórki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • po łyżce tymianku ,majeranku i kminku
  • sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę przez noc moczyłem w wodzie. Następnie przełożyłem do garnka wraz z wodą w której się moczyła. Zagotowałem ,osączyłem na sicie ,ponownie przełożyłem do garnka i zalałem wodą. Dodałem przyprawy i gotowałem do miękkości fasoli.
    Gdy fasola zmiękła ,dodałem pomidory wraz z zalewą i gotowałem aż nadmiar płynu odparował. Na patelni rozgrzałem oliwę ,zeszkliłem na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałem do fasoli razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 27 marca 2014 Zrobiłam dzisiaj bo zbywała mi fasola. Wyszło, tak jak sądziłam, pyszne. Polecam :-) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 23 marca 2014 taką właśnie dziś miałam zamiar podać jakby się grill na powietrzu udał, ale guzik, nic z tego nie wyszło :(, a fasolka w tym wydaniu jest przepyszna ! :) Odpowiedzi: 5 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 23 marca 2014 Minimum składników, maksimum smaku. :-)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń