Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna na południu Europy. Można jeść samą albo stosować jako dodatek do mięs.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 18
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 141
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 18
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 141
Składniki
Fasolę przez noc moczyłem w wodzie. Następnie przełożyłem do garnka wraz z wodą w której się moczyła. Zagotowałem ,osączyłem na sicie ,ponownie przełożyłem do garnka i zalałem wodą. Dodałem przyprawy i gotowałem do miękkości fasoli. Gdy fasola zmiękła ,dodałem pomidory wraz z zalewą i gotowałem aż nadmiar płynu odparował. Na patelni rozgrzałem oliwę ,zeszkliłem na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałem do fasoli razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.