Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwiejsze niż myślisz!
Miso świetnie nadaje się do marynowania ryb, nic więcej nie potrzeba.
Odsłon: 1819
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 63
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 72
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 588
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 63
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 72
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 588
Składniki
Rybę dokładnie trzeba umyć ze śluzu. Dobrze zdejmuje się go nożem. Odcięłam łeb.
Skóra schodzi bardzo łatwo- wystarczy podważać ją palcami.
Wycięłam kręgosłup. Nastawiłam do z warzywami korzeniowymi na wywar.
Do pokrojonego mięsa dodałam startą cebulę i czosnek, koperek,i skórkę z cytryny.
Zmalaksowałam i dodałam jeszcze jajo, bułkę, chili i sól- łyżeczka z małą górką na każde 0,5 l masy.
Farsz włożyłam do skóry, owinęłam gazą i dałam do wywaru wraz z łbem. Powinno się parować- gotować na małym ogniu około 25- 30 minut.
Niestety efekt okazał się mało estetyczny. Nadmiar farszu zawinęłam w folię spożywczą i ugotowałam "baton".
Zalałam go wywarem z rozrobioną żelatyną. Jak widać niewiele pomogło to estetyce- chociaż faszerowany sum był bardzo smaczny.
Smacznego :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Śledzie kiszone
Dodatki
Sos winegret w kilku wariantach
Dodatki
Sos do kurczaka z ryżem
Dodatki
Sos tysiąca wysp
Śledzie kiszone
Kiszone śledzie, czyli Surströmming to znany szwedzki przysmak. Śledzie podda...
Odsłon: 192
Sos winegret w kilku wariantach
Sezon na lekkie sałatki w pełni, w których używamy lekkie sosy. Polecam zatem...
Odsłon: 152