Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1323
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4150
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1117
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1323
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4150
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1117
Składniki
Rybę dokładnie trzeba umyć ze śluzu. Dobrze zdejmuje się go nożem. Odcięłam łeb.
Skóra schodzi bardzo łatwo- wystarczy podważać ją palcami.
Wycięłam kręgosłup. Nastawiłam do z warzywami korzeniowymi na wywar.
Do pokrojonego mięsa dodałam startą cebulę i czosnek, koperek,i skórkę z cytryny.
Zmalaksowałam i dodałam jeszcze jajo, bułkę, chili i sól- łyżeczka z małą górką na każde 0,5 l masy.
Farsz włożyłam do skóry, owinęłam gazą i dałam do wywaru wraz z łbem. Powinno się parować- gotować na małym ogniu około 25- 30 minut.
Niestety efekt okazał się mało estetyczny. Nadmiar farszu zawinęłam w folię spożywczą i ugotowałam "baton".
Zalałam go wywarem z rozrobioną żelatyną. Jak widać niewiele pomogło to estetyce- chociaż faszerowany sum był bardzo smaczny.
Smacznego :)