Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska i dodatek do obiadu. Frytki są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13553
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5714
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13553
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5714
Składniki
Ziemniaki obieram myję i wkładam do garna z zimną wodą. Obrane ziemniaki tnę w podłużne paski o szerokości około 1 cm.
W garnku rozgrzewam olej. Następnie partiami wkładam pocięte ziemniaki. Frytki smażę około 8 minut i wyciągam je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Tak smażę kolejne partie ziemniaków. Gdy z frytek odsączy się nadmiar oleju, wyciągam papierowy ręcznik i pozostawiam je na talerzu na około 30 minut. Pamiętaj, żeby na ten czas zdjąć garnek z olejem z palnika.
Gdy frytki ostygną, ponownie rozgrzewam olej. Każdą partię frytek smażę około 2 minut. Odsączam z nadmiaru oleju i solę tak jak lubię, czyli niestety porządnie.