Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne ziemniaczane frytki? Koniecznie wypróbuj te przygotowane z dyni hokkaido, odpowiednio przygotowane będą miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealny, słodko-słony dodatek do jesiennego obiadu.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 15
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 466
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 920
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 227
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 15
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 466
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 920
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 227
Składniki
Zacznij od dokładnego umycia i osuszenia dyni, przekrój ją na pół i pozbądź się z niej pestek. Tak przygotowaną dynię kroimy na kształt frytek, które następnie obsypujemy skrobią kukurydzianą. Całość polej oliwą i posyp papryką, tak aby dokładnie pokryły, każdy kawałek dyni.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Na blasze wyłóż papier do pieczenia, rozłóż dyniowe frytki tak by się ze sobą nie stykały. Piecz 10 minut grzanie góra-dół, a następnie jeszcze 10 minut z termoobiegiem.
Wyjmij frytki z piekarnika, przełóż na talerz. A następnie oprósz je solą. Podawaj z keczupem lub sosem czosnkowo-ziołowym.