Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne ziemniaczane frytki? Koniecznie wypróbuj te przygotowane z dyni hokkaido, odpowiednio przygotowane będą miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealny, słodko-słony dodatek do jesiennego obiadu.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1592
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 335
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1592
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 335
Składniki
Zacznij od dokładnego umycia i osuszenia dyni, przekrój ją na pół i pozbądź się z niej pestek. Tak przygotowaną dynię kroimy na kształt frytek, które następnie obsypujemy skrobią kukurydzianą. Całość polej oliwą i posyp papryką, tak aby dokładnie pokryły, każdy kawałek dyni.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Na blasze wyłóż papier do pieczenia, rozłóż dyniowe frytki tak by się ze sobą nie stykały. Piecz 10 minut grzanie góra-dół, a następnie jeszcze 10 minut z termoobiegiem.
Wyjmij frytki z piekarnika, przełóż na talerz. A następnie oprósz je solą. Podawaj z keczupem lub sosem czosnkowo-ziołowym.