Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne ziemniaczane frytki? Koniecznie wypróbuj te przygotowane z dyni hokkaido, odpowiednio przygotowane będą miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealny, słodko-słony dodatek do jesiennego obiadu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 229
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 229
Składniki
Zacznij od dokładnego umycia i osuszenia dyni, przekrój ją na pół i pozbądź się z niej pestek. Tak przygotowaną dynię kroimy na kształt frytek, które następnie obsypujemy skrobią kukurydzianą. Całość polej oliwą i posyp papryką, tak aby dokładnie pokryły, każdy kawałek dyni.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Na blasze wyłóż papier do pieczenia, rozłóż dyniowe frytki tak by się ze sobą nie stykały. Piecz 10 minut grzanie góra-dół, a następnie jeszcze 10 minut z termoobiegiem.
Wyjmij frytki z piekarnika, przełóż na talerz. A następnie oprósz je solą. Podawaj z keczupem lub sosem czosnkowo-ziołowym.