Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski rarytas przygotowany zawsze przy okazji gotowania tęgiego rosołu z kaczki.
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 128
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3193
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 26
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3472
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 559
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 128
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3193
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 26
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3472
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 559
Składniki
Do tego przepisu nadaje się tylko kaczka wiejska, ponieważ chodzi o skórę z szyi i wszystkie podroby. Robiłam małą garkę, wiec skórę obcięłam przy obojczyku. Można zrobić większa garę i użyć skóry z połowy kaczki.
Wątróbkę, żołądek i serduszko się sieka, Trzeba dodać posiekaną natkę pietruszki i sól i pieprz. Jeśli robimy większą garę można posiekać jeszcze mięso z udka i dodać jajo i bułkę tartą. Farsz nakłada się luźno do zszytej skóry i zaszywa do końca. Garę gotuje się w nastawionym rosole z kaczki z całym mięsem. Mięso później można zjeść na kanapkach, zrobić potrawkę lub pasztet. Kaczka była wiejska wiec potrzebowała 2h i 15 m. Garka najlepiej smakuje na kanapkach.
Smacznego :)