Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski rarytas przygotowany zawsze przy okazji gotowania tęgiego rosołu z kaczki.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15224
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4618
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8972
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15224
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4618
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8972
Składniki
Do tego przepisu nadaje się tylko kaczka wiejska, ponieważ chodzi o skórę z szyi i wszystkie podroby. Robiłam małą garkę, wiec skórę obcięłam przy obojczyku. Można zrobić większa garę i użyć skóry z połowy kaczki.
Wątróbkę, żołądek i serduszko się sieka, Trzeba dodać posiekaną natkę pietruszki i sól i pieprz. Jeśli robimy większą garę można posiekać jeszcze mięso z udka i dodać jajo i bułkę tartą. Farsz nakłada się luźno do zszytej skóry i zaszywa do końca. Garę gotuje się w nastawionym rosole z kaczki z całym mięsem. Mięso później można zjeść na kanapkach, zrobić potrawkę lub pasztet. Kaczka była wiejska wiec potrzebowała 2h i 15 m. Garka najlepiej smakuje na kanapkach.
Smacznego :)