Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski rarytas przygotowany zawsze przy okazji gotowania tęgiego rosołu z kaczki.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
Składniki
Do tego przepisu nadaje się tylko kaczka wiejska, ponieważ chodzi o skórę z szyi i wszystkie podroby. Robiłam małą garkę, wiec skórę obcięłam przy obojczyku. Można zrobić większa garę i użyć skóry z połowy kaczki.
Wątróbkę, żołądek i serduszko się sieka, Trzeba dodać posiekaną natkę pietruszki i sól i pieprz. Jeśli robimy większą garę można posiekać jeszcze mięso z udka i dodać jajo i bułkę tartą. Farsz nakłada się luźno do zszytej skóry i zaszywa do końca. Garę gotuje się w nastawionym rosole z kaczki z całym mięsem. Mięso później można zjeść na kanapkach, zrobić potrawkę lub pasztet. Kaczka była wiejska wiec potrzebowała 2h i 15 m. Garka najlepiej smakuje na kanapkach.
Smacznego :)