Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nutka orientalnej kuchni ;-)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6411
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2018
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6411
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2018
 
         
         
                Składniki
Drobno posiekać chili, czosnek i cebulę, dodać skórkę z cytryny, cukier i pastę anchois (lub drobno posiekane fileciki), utrzeć na gładką masę.
Drobno posiekać chili, czosnek i cebulę, dodać skórkę z cytryny, cukier i pastę anchois (lub drobno posiekane fileciki), utrzeć na gładką masę.
Wiórki kokosowe zalać wrzącym mlekiem i odstawić na pół godziny.
Wiórki kokosowe zalać wrzącym mlekiem i odstawić na pół godziny.
W rondlu rozgrzać olej , dodać przygotowaną pastę i smażyć mieszając 2-3 min. wlać sos sojowy, przecedzone mleko kokosowe i sok z cytryny, wymieszać i gotować 2-3 min.