Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Nagelli Lawson. i koleżanki ze Smakera , hajduczek-naturalnie. Wg mnie pyszne danie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
W rondlu rozgrzałem masło i oliwę. Na rozgrzany tłuszcz wrzuciłem pokrojoną w plasterki dymkę wraz ze szczypiorkiem. Podsmażyłem, aż zmiękła. Następnie dodałem groszek i bulion, podgrzałem, aż się zagotował. Krótko dusiłem. Sałatę pokroiłem w dość szerokie paski. Dodałem do gotującego się zielonego groszku. Gotowałem na dużym ogniu, bez przykrycia, aż wszystko zmiękło, a sos zredukował się. Kilka minut.