Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny dodatek w lżejszej odsłonie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326808
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17045
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326808
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17045
Składniki
Groszek z marchewką umieścić w rondlu, dodać około 1/2 szklanki wody, liście laurowe, ziele angielskie oraz sól.
Dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.
Wodę, która nie odparowała (powinno być jej około 1/2 szklanki) odlać do małego naczynia, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Wodę z mąką dodać do groszku z marchewką i podgrzewać, mieszając, przez około dwie minuty. Gotowe!