Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
„Pijane” gruszki są świetnym dodatkiem nie tylko do deserów. Idealnie komponują się z daniami mięsnymi. Filet z kaczki plus taka gruszka…Mega!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2795
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3196
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2795
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3196
Składniki
Wodę mieszamy z cukrem, octem i przyprawami, zagotowujemy. Do wrzątku wrzucamy gruszki, gotujemy na wolnym ogniu 25 min, zalewę studzimy, dodajemy brandy, przekładamy do dużych słoików, dodajemy plasterki cytryny i zalewamy marynatą.