Do góry

Dodatki Przepis na:

Gruszki w brandy

Gruszki w brandy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51280

Dodano:

Odsłon: 325

„Pijane” gruszki są świetnym dodatkiem nie tylko do deserów. Idealnie komponują się z daniami mięsnymi. Filet z kaczki plus taka gruszka…Mega!

Składniki

  • 2 kg twardych gruszek
  • 500 g cukru
  • 2 laski wanilii
  • 2 szt kory cynamonu
  • 5 gwiazdek anyżu
  • 150 ml octu cydrowego
  • 1,2 litra wody
  • 1 cytryna
  • 250 ml brandy
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gruszki w brandy

Przygotowanie


  1. Wodę mieszamy z cukrem, octem i przyprawami, zagotowujemy. Do wrzątku wrzucamy gruszki, gotujemy na wolnym ogniu 25 min, zalewę studzimy, dodajemy brandy, przekładamy do dużych słoików, dodajemy plasterki cytryny i zalewamy marynatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń