Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio szukając czegoś w zamrażarce natknąłem się na zapomniane opakowanie mrożonych grzybów. Postanowiłem je wykorzystać jako przystawkę do rodzinnego obiadu. Oczywiście, że to samo zrobione ze świeżych grzybków będzie pewnie smaczniejsze. Ale danie z grzybów na wiosnę też ma swój smaczek… Do tego dania można użyć zarówno mieszanki różnych grzybów jak i samych maślaków lub kurek.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 686
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 661
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 686
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 661
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Składniki
Grzyby wrzucamy na wrzątek (jeśli mrożone, to najpierw rozmrażamy) i gotujemy 15 minut. Następnie odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szklimy na maśle. Do cebuli dorzucamy grzyby, dusimy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i ponownie dusimy kilka minut. Doprawiamy mąką, mieszamy i nadal dusimy. Dodajemy śmietanę, mieszamy i przekładamy do kokilek.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Grzyby posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Podajemy na gorąco. Smacznego :-)