Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio szukając czegoś w zamrażarce natknąłem się na zapomniane opakowanie mrożonych grzybów. Postanowiłem je wykorzystać jako przystawkę do rodzinnego obiadu. Oczywiście, że to samo zrobione ze świeżych grzybków będzie pewnie smaczniejsze. Ale danie z grzybów na wiosnę też ma swój smaczek… Do tego dania można użyć zarówno mieszanki różnych grzybów jak i samych maślaków lub kurek.
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 158
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1399
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4304
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 158
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1399
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4304
Składniki
Grzyby wrzucamy na wrzątek (jeśli mrożone, to najpierw rozmrażamy) i gotujemy 15 minut. Następnie odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szklimy na maśle. Do cebuli dorzucamy grzyby, dusimy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i ponownie dusimy kilka minut. Doprawiamy mąką, mieszamy i nadal dusimy. Dodajemy śmietanę, mieszamy i przekładamy do kokilek.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Grzyby posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Podajemy na gorąco. Smacznego :-)