Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie klasyczny hummus, pokochacie ten z dodatkiem cukinii. Pasta wychodzi kremowa i aromatyczna. Jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy, dodaj więcej płatków chili, możesz także doprawić szczyptą kuminu. Najlepiej smakuje zaserwowana z podpieczonymi kromkami lub jako dip do czipsów.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3956
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423071
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2570
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3956
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423071
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2570
Składniki
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i smaż cukinię do momentu odparowania soku. Następnie pozostaw do wystudzenia.
Do blendera wsyp ugotowaną ciecierzycę, cukinię i obrane ząbki czosnku. Dodaj resztę składników i wszystko zblenduj na gładką masę.
Wyłóż do miseczki, posyp ostrą papryką.