Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie klasyczny hummus, pokochacie ten z dodatkiem cukinii. Pasta wychodzi kremowa i aromatyczna. Jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy, dodaj więcej płatków chili, możesz także doprawić szczyptą kuminu. Najlepiej smakuje zaserwowana z podpieczonymi kromkami lub jako dip do czipsów.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1837
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1837
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 75
Składniki
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i smaż cukinię do momentu odparowania soku. Następnie pozostaw do wystudzenia.
Do blendera wsyp ugotowaną ciecierzycę, cukinię i obrane ząbki czosnku. Dodaj resztę składników i wszystko zblenduj na gładką masę.
Wyłóż do miseczki, posyp ostrą papryką.