Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie klasyczny hummus, pokochacie ten z dodatkiem cukinii. Pasta wychodzi kremowa i aromatyczna. Jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy, dodaj więcej płatków chili, możesz także doprawić szczyptą kuminu. Najlepiej smakuje zaserwowana z podpieczonymi kromkami lub jako dip do czipsów.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 60
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 164
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 181
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 372
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 60
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 164
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 181
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 372
Składniki
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i smaż cukinię do momentu odparowania soku. Następnie pozostaw do wystudzenia.
Do blendera wsyp ugotowaną ciecierzycę, cukinię i obrane ząbki czosnku. Dodaj resztę składników i wszystko zblenduj na gładką masę.
Wyłóż do miseczki, posyp ostrą papryką.