Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kaszanka zrobiona z trzech rodzajów kasz oraz dodaniem do niej mięsa wieprzowego (łopatki), skóry z boczku oraz wątróbek drobiowych. Idealna do grillowania.
Wymyte mięsa zalewamy w garnku wodą do ich pokrycia, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie oraz łyżkę soli i gotujemy 60 minut do miękkości mięsa i skór. Po ugotowaniu wyjmujemy do miski ugotowane mięsa i studzimy. W gorącym wywarze parzymy wątróbki. Z garnka odmierzamy 10 szklanek wywaru. Mięsa po ostudzeniu mielimy na dużym sicie 12 mm. Wlewamy do garnka wywar,zagotowujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy ostry sos z papryczek, zmielone mięsa oraz odmierzone ilości kasz (kasze opłukane). Gotujemy, podczas gotowania dodajemy wszystkie przyprawy do smaku i próbujemy smak. Gdy kasze będą robić się gęste to kończymy gotowanie, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut. Po tym czasie kasze ładnie dojdą, mieszamy wszystko i studzimy. Ostudzonym farszem nadziewamy osłonki wieprzowe i odkręcamy kiełbaski lub robimy wianki. Kaszanki parzymy w 70 - 75 stopniach Celsjusza przez 30 minut.
Smacznego !!!
Smażona biała kaszanka podana z warzywną sałatką ze słoja. Przepis na wykonan...
Odsłon: 645
Bardzo smaczna biała kaszanka na mięsie wieprzowym, z kaczki, wątróbkach indy...
Odsłon: 364
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1395
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19059
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1395
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19059
Składniki
Wymyte mięsa zalewamy w garnku wodą do ich pokrycia, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie oraz łyżkę soli i gotujemy 60 minut do miękkości mięsa i skór. Po ugotowaniu wyjmujemy do miski ugotowane mięsa i studzimy. W gorącym wywarze parzymy wątróbki. Z garnka odmierzamy 10 szklanek wywaru. Mięsa po ostudzeniu mielimy na dużym sicie 12 mm. Wlewamy do garnka wywar,zagotowujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy ostry sos z papryczek, zmielone mięsa oraz odmierzone ilości kasz (kasze opłukane). Gotujemy, podczas gotowania dodajemy wszystkie przyprawy do smaku i próbujemy smak. Gdy kasze będą robić się gęste to kończymy gotowanie, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut. Po tym czasie kasze ładnie dojdą, mieszamy wszystko i studzimy. Ostudzonym farszem nadziewamy osłonki wieprzowe i odkręcamy kiełbaski lub robimy wianki. Kaszanki parzymy w 70 - 75 stopniach Celsjusza przez 30 minut. Smacznego !!!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1587
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2235