Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos do lodów, ciast i innych smakołyków... Już nie bedziesz kupować gotowego, jesli wypróbujesz ten przepis. Mozna zrobic też z malin, jeżyn lub leśny, jeśli dodasz wszystkie te owoce. :)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 718
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 124
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 718
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 124
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Składniki
Owoce ugotować z cukrem. W zimnej wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną (świetny do tego jest shaker, nie robią się grudki) i powoli, mieszając wlać do owoców, krótko zagotować. Gorące przelać do słoika lub butelki z szerokim gwintem. Dobrze zakręcone, przetrzyma zimę. :)
Uwaga na nadmiar mąki, bo inaczej zrobi się Wam kisiel! ;)