Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszatkowane liście czerwonej kapusty mogą służyć jako naturalny barwnik do jajek. Dzięki nim zachowamy naturalny smak jajek oraz możemy zabarwić jajka na niebiesko lub fioletowo.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2122
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 375
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 796
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2122
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 375
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 796
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Przekładamy do dwóch misek. Do jednej części wciskamy sok z cytryny dokładnie mieszamy. Jajka przekładamy do misek. Tam gdzie jest sama kapusta jajka zabarwią się na niebiesko. Z kapustą z dodatkiem soku cytrynowego zabarwią się na fioletowo,
W ten prosty sposób uzyskujemy naturalnie zabarwione jajka, które ślicznie się prezentują. Takie jajka możemy użyć do przygotowania innych ciekawych dań.