Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszatkowane liście czerwonej kapusty mogą służyć jako naturalny barwnik do jajek. Dzięki nim zachowamy naturalny smak jajek oraz możemy zabarwić jajka na niebiesko lub fioletowo.
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2363
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1648
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4951
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2363
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1648
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4951
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Przekładamy do dwóch misek. Do jednej części wciskamy sok z cytryny dokładnie mieszamy. Jajka przekładamy do misek. Tam gdzie jest sama kapusta jajka zabarwią się na niebiesko. Z kapustą z dodatkiem soku cytrynowego zabarwią się na fioletowo,
W ten prosty sposób uzyskujemy naturalnie zabarwione jajka, które ślicznie się prezentują. Takie jajka możemy użyć do przygotowania innych ciekawych dań.