Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc nie może się obyć bez jajek i chrzanu. W moim domu zawsze oprócz domowego, tartego chrzanu i jajek w różniej postaci przygotowuje się również sos łączący oba produkty. Sos chrzanowy z jajkami doskonale się sprawdza jako dodatek do domowego, pieczonego mięsa oraz ugotowanych na twardo jajek. Jest prosty do zrobienia i potrzebuje zaledwie kilku składników. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5301
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 405
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5301
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 405
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kostkę.
Do pokrojonych jajek dodajemy starty chrzan (możemy użyć świeżo startego chrzanu lub chrzanu w słoiczku), śmietanę, musztardę oraz przyprawy. Całość mieszamy.
Gotowy sos serwujemy jako dodatek do wędliny, pieczonego mięsa lub gotowanych jajek.