Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc nie może się obyć bez jajek i chrzanu. W moim domu zawsze oprócz domowego, tartego chrzanu i jajek w różniej postaci przygotowuje się również sos łączący oba produkty. Sos chrzanowy z jajkami doskonale się sprawdza jako dodatek do domowego, pieczonego mięsa oraz ugotowanych na twardo jajek. Jest prosty do zrobienia i potrzebuje zaledwie kilku składników. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 22
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 38
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 67
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z k...
Odsłon: 379
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 22
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 38
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 67
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z k...
Odsłon: 379
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kostkę.
Do pokrojonych jajek dodajemy starty chrzan (możemy użyć świeżo startego chrzanu lub chrzanu w słoiczku), śmietanę, musztardę oraz przyprawy. Całość mieszamy.
Gotowy sos serwujemy jako dodatek do wędliny, pieczonego mięsa lub gotowanych jajek.