Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc nie może się obyć bez jajek i chrzanu. W moim domu zawsze oprócz domowego, tartego chrzanu i jajek w różniej postaci przygotowuje się również sos łączący oba produkty. Sos chrzanowy z jajkami doskonale się sprawdza jako dodatek do domowego, pieczonego mięsa oraz ugotowanych na twardo jajek. Jest prosty do zrobienia i potrzebuje zaledwie kilku składników. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1061
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4108
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1061
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4108
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kostkę.
Do pokrojonych jajek dodajemy starty chrzan (możemy użyć świeżo startego chrzanu lub chrzanu w słoiczku), śmietanę, musztardę oraz przyprawy. Całość mieszamy.
Gotowy sos serwujemy jako dodatek do wędliny, pieczonego mięsa lub gotowanych jajek.