Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki klarowaniu masła podnosi się jego temperatura dymienia, dzięki czemu potrawy smażone na maśle nie będą się przypalały. Klarowane masło wykorzystujemy również do przygotowywania sosów (sos holenderski) oraz deserów. Można je długo przechowywać w pokojowej temperaturze.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1041
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 355
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3215
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 665
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1041
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 355
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3215
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 665
Składniki
Masło wkładamy do lekko rozgrzanego rondelka i roztapiamy na bardzo małym ogniu. Kiedy się już rozpuści zbieramy z powierzchni białą pianę (szumowiny). Odcedzamy przez drobne sito, tak aby nie przelać pozostałej piany z dna rondelka.