Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki klarowaniu masła podnosi się jego temperatura dymienia, dzięki czemu potrawy smażone na maśle nie będą się przypalały. Klarowane masło wykorzystujemy również do przygotowywania sosów (sos holenderski) oraz deserów. Można je długo przechowywać w pokojowej temperaturze.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 302
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 161
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 388
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1568
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 302
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 161
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 388
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1568
Składniki
Masło wkładamy do lekko rozgrzanego rondelka i roztapiamy na bardzo małym ogniu. Kiedy się już rozpuści zbieramy z powierzchni białą pianę (szumowiny). Odcedzamy przez drobne sito, tak aby nie przelać pozostałej piany z dna rondelka.