Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki klarowaniu masła podnosi się jego temperatura dymienia, dzięki czemu potrawy smażone na maśle nie będą się przypalały. Klarowane masło wykorzystujemy również do przygotowywania sosów (sos holenderski) oraz deserów. Można je długo przechowywać w pokojowej temperaturze.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12818
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7226
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12818
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7226
Składniki
Masło wkładamy do lekko rozgrzanego rondelka i roztapiamy na bardzo małym ogniu. Kiedy się już rozpuści zbieramy z powierzchni białą pianę (szumowiny). Odcedzamy przez drobne sito, tak aby nie przelać pozostałej piany z dna rondelka.