Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taką jarzynkę często robiła moja babcia. Dziś już jej z nami nie ma na szczęście zdążyłam zapisać sobie przepis. I dziś właśnie z okazji Dnia babci ją zrobiłam. Polecam bo szybko się robi i jest bardzo smaczna
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40287
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 385
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9307
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40287
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 385
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9307
Składniki
cebulę i pora kroimy w półplasterki i przesmażamy na oleju lub maśle.
Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach; dodajemy do cebuli ok 3-5 minut przesmażamy a następnie zalewamy wodą. Jarzynka ma mieć konsystencję np buraczków więc wody dodajemy na oko tyle ile potrzeba.
Prużymy całość ok 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę dusimy