Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taką jarzynkę często robiła moja babcia. Dziś już jej z nami nie ma na szczęście zdążyłam zapisać sobie przepis. I dziś właśnie z okazji Dnia babci ją zrobiłam. Polecam bo szybko się robi i jest bardzo smaczna
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30922
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4469
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30922
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4469
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
cebulę i pora kroimy w półplasterki i przesmażamy na oleju lub maśle.
Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach; dodajemy do cebuli ok 3-5 minut przesmażamy a następnie zalewamy wodą. Jarzynka ma mieć konsystencję np buraczków więc wody dodajemy na oko tyle ile potrzeba.
Prużymy całość ok 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę dusimy