Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taką jarzynkę często robiła moja babcia. Dziś już jej z nami nie ma na szczęście zdążyłam zapisać sobie przepis. I dziś właśnie z okazji Dnia babci ją zrobiłam. Polecam bo szybko się robi i jest bardzo smaczna
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8608
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8608
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Składniki
cebulę i pora kroimy w półplasterki i przesmażamy na oleju lub maśle.
Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach; dodajemy do cebuli ok 3-5 minut przesmażamy a następnie zalewamy wodą. Jarzynka ma mieć konsystencję np buraczków więc wody dodajemy na oko tyle ile potrzeba.
Prużymy całość ok 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę dusimy