Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie nasz przepis na pieczonego kalafiora! To pyszna i o wiele zdrowsza alternatywa od kalafiora gotowanego, a potem obtaczanego w bułce tartej i smażonego na oleju.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 634
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25744
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 634
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25744
Składniki
Umytego i oczyszczonego z liści i twardej łodygi kalafiora nacieramy rozpuszczonym masłem lub oliwą, obficie doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem do smaku.
Tak przygotowanego kalafiora umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową.
Pieczemy w 180 stopniach, przy grzaniu góra-dół przez 30 minut, następnie ściągamy folię i pieczemy około 1 godziny aż kalafior zmięknie, jednak wciąż będzie chrupiący.
Podajemy na ciepło jako dodatek do dania głównego lub samodzielną przekąskę.