Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie nasz przepis na pieczonego kalafiora! To pyszna i o wiele zdrowsza alternatywa od kalafiora gotowanego, a potem obtaczanego w bułce tartej i smażonego na oleju.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8442
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6836
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327247
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8442
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6836
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327247
Składniki
Umytego i oczyszczonego z liści i twardej łodygi kalafiora nacieramy rozpuszczonym masłem lub oliwą, obficie doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem do smaku.
Tak przygotowanego kalafiora umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową.
Pieczemy w 180 stopniach, przy grzaniu góra-dół przez 30 minut, następnie ściągamy folię i pieczemy około 1 godziny aż kalafior zmięknie, jednak wciąż będzie chrupiący.
Podajemy na ciepło jako dodatek do dania głównego lub samodzielną przekąskę.