Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na kalafior. Sprawdzi się jako samodzielna przekąska podawana w towarzystwie sosu lub ciekawy dodatek do obiadu. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 3 składników.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzałka góra-dół).
Kalafiora płuczemy pod zimną wodą. Osuszamy i owijamy folią aluminiową. Wkładamy go do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie wyciągamy kalafiora z piekarnika, delikatnie rozwijamy folię i posypujemy go solą oraz smarujemy olejem (możemy do tego użyć sylikonowego pędzelka). Wstawiamy go do piekarnika i pieczemy przez kolejne 60 minut.
Po upieczeniu kalafior powinien być delikatnie chrupiący. Najlepiej smakuje serwowany na ciepło jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.