Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na kalafior. Sprawdzi się jako samodzielna przekąska podawana w towarzystwie sosu lub ciekawy dodatek do obiadu. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 3 składników.
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2289
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 68
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2289
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 68
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzałka góra-dół).
Kalafiora płuczemy pod zimną wodą. Osuszamy i owijamy folią aluminiową. Wkładamy go do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie wyciągamy kalafiora z piekarnika, delikatnie rozwijamy folię i posypujemy go solą oraz smarujemy olejem (możemy do tego użyć sylikonowego pędzelka). Wstawiamy go do piekarnika i pieczemy przez kolejne 60 minut.
Po upieczeniu kalafior powinien być delikatnie chrupiący. Najlepiej smakuje serwowany na ciepło jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.