Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na kalafior. Sprawdzi się jako samodzielna przekąska podawana w towarzystwie sosu lub ciekawy dodatek do obiadu. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 3 składników.
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzałka góra-dół).
Kalafiora płuczemy pod zimną wodą. Osuszamy i owijamy folią aluminiową. Wkładamy go do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie wyciągamy kalafiora z piekarnika, delikatnie rozwijamy folię i posypujemy go solą oraz smarujemy olejem (możemy do tego użyć sylikonowego pędzelka). Wstawiamy go do piekarnika i pieczemy przez kolejne 60 minut.
Po upieczeniu kalafior powinien być delikatnie chrupiący. Najlepiej smakuje serwowany na ciepło jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.
W sklepach pojawiły się już pierwsze szparagi i młody kalafior. Każde z tych...
Odsłon: 8810
Aromatyczna, smażona rybka - zdrowa i jednocześnie smaczna. W panierce z mąki...
Odsłon: 35
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Odsłon: 30
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 30
Aromatyczna, smażona rybka - zdrowa i jednocześnie smaczna. W panierce z mąki...
Odsłon: 35
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Odsłon: 30
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 30
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzałka góra-dół).
Kalafiora płuczemy pod zimną wodą. Osuszamy i owijamy folią aluminiową. Wkładamy go do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie wyciągamy kalafiora z piekarnika, delikatnie rozwijamy folię i posypujemy go solą oraz smarujemy olejem (możemy do tego użyć sylikonowego pędzelka). Wstawiamy go do piekarnika i pieczemy przez kolejne 60 minut.
Po upieczeniu kalafior powinien być delikatnie chrupiący. Najlepiej smakuje serwowany na ciepło jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1809
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 545