Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na kalafior. Sprawdzi się jako samodzielna przekąska podawana w towarzystwie sosu lub ciekawy dodatek do obiadu. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 3 składników.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 75
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 690
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10970
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2356
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 75
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 690
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10970
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2356
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzałka góra-dół).
Kalafiora płuczemy pod zimną wodą. Osuszamy i owijamy folią aluminiową. Wkładamy go do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie wyciągamy kalafiora z piekarnika, delikatnie rozwijamy folię i posypujemy go solą oraz smarujemy olejem (możemy do tego użyć sylikonowego pędzelka). Wstawiamy go do piekarnika i pieczemy przez kolejne 60 minut.
Po upieczeniu kalafior powinien być delikatnie chrupiący. Najlepiej smakuje serwowany na ciepło jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.