Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy,smaczny a za razem szybki pomysł na kalafior.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7782
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2937
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7782
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2937
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Składniki
Kalafior obieramy na mniejsze kawałki (może być też w całości) płuczemy pod bieżącą wodą , następnie gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru około 20 minut, tak by dalej był twardy ale się nie rozgotował . Następnie odstawiamy do wystudzenia .
Jajka rozbijamy do miseczki , dodajemy przyprawy i mieszamy do rozprowadzenia .
Zimny kalafior zanurzamy w jajku następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z każdej strony na roztopionej , rozgrzanej margarynie .