Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy,smaczny a za razem szybki pomysł na kalafior.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24928
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24928
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Składniki
Kalafior obieramy na mniejsze kawałki (może być też w całości) płuczemy pod bieżącą wodą , następnie gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru około 20 minut, tak by dalej był twardy ale się nie rozgotował . Następnie odstawiamy do wystudzenia .
Jajka rozbijamy do miseczki , dodajemy przyprawy i mieszamy do rozprowadzenia .
Zimny kalafior zanurzamy w jajku następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z każdej strony na roztopionej , rozgrzanej margarynie .