Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy,smaczny a za razem szybki pomysł na kalafior.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1773
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2272
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 64
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1397
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1773
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2272
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 64
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1397
Składniki
Kalafior obieramy na mniejsze kawałki (może być też w całości) płuczemy pod bieżącą wodą , następnie gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru około 20 minut, tak by dalej był twardy ale się nie rozgotował . Następnie odstawiamy do wystudzenia .
Jajka rozbijamy do miseczki , dodajemy przyprawy i mieszamy do rozprowadzenia .
Zimny kalafior zanurzamy w jajku następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z każdej strony na roztopionej , rozgrzanej margarynie .