Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy,smaczny a za razem szybki pomysł na kalafior.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 293
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3626
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 293
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3626
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Składniki
Kalafior obieramy na mniejsze kawałki (może być też w całości) płuczemy pod bieżącą wodą , następnie gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru około 20 minut, tak by dalej był twardy ale się nie rozgotował . Następnie odstawiamy do wystudzenia .
Jajka rozbijamy do miseczki , dodajemy przyprawy i mieszamy do rozprowadzenia .
Zimny kalafior zanurzamy w jajku następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z każdej strony na roztopionej , rozgrzanej margarynie .