Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził się nam tradycyjnie gotowany, proponuję w takiej wersji ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113093
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 483
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 826
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 615
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113093
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 483
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 826
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 615
Składniki
1. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Pieczarki kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego
5. Na pieczarki wykładamy ugotowany kalafior.
6. Robimy sos: masło rozpuszczamy w rondelku.
7. Do masła dodajemy mąkę, mieszając tak żeby nie powstały grudki.
8. Następnie powoli wlewamy mleko.
9. Doprawiamy pieprzem, solą, gałką.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i połowę dodajemy do sosu.
11. Gotujemy do chwili rozpuszczenia sera i polewamy kalafior.
12. Na koniec posypujemy całość bułką tartą i resztą sera.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Kalafior gotowy. 15. Smacznego.