Do góry

Dodatki Przepis na:

Kalarepa z groszkiem i marchewką

Kalarepa z groszkiem i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 831

Dodano:

Odsłon: 1018

Danie to może być nie tylko dodatkiem do obiadu, ale również przekąską podaną z pieczywem, czy samodzielnym wege obiadem z dodatkiem ulubionej kaszy.

Składniki

  • kalarepa 350 g
  • marchew 1 średnia sztuka
  • groszek konserwowy 150 g
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • koperek posiekany 1 łyżka
  • bulion warzywny lub drobiowy 150 ml
  • mąka 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki.

    W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa, lekko oprószamy solą i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając.

    Po tym czasie dolewamy bulion, wrzucamy osączony z zalewy groszek konserwowy i koperek. Mieszamy i posypujemy po wierzchu mąką. Dusimy przez kolejne 10 minut. Na koniec doprawiamy do smaku wedle uznania solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 19 stycznia 2018 Z kaszą jako wege obiadek to pyszne danie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń