Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta biała zasmażana ze słoniną

Kapusta biała zasmażana ze słoniną

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48466

Dodano:

Odsłon: 11981

Ciepły dodatek warzywny, np do schabowego.

Składniki

  • 1 średnia główka białej kapusty
  • cebula 2 szt
  • suszony koper 1 łyżka
  • ocet, sól, pieprz, cukier
  • mąka ok. 2 łyżki
  • słonina 10 dkg
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, posolić, posypać suszonym koperkiem, zalać wodą i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie kapustę odcedzić, przyprawić do smaku octem, pieprzem i cukrem. Do małego garnuszka wsypać mąkę, dodać 2-3 łyżki wody, wymieszać, tak aby powstała zawiesina. Dodać do kapusty. Całość wymieszać i zagotować. Słoninę pokroić w drobną kostkę, usmażyć. Dodać do kapusty. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 grudnia 2014 Tak to prawda że dobra , masz talent do kapusty

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń