Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepły dodatek warzywny, np do schabowego.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Kapustę poszatkować, posolić, posypać suszonym koperkiem, zalać wodą i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie kapustę odcedzić, przyprawić do smaku octem, pieprzem i cukrem. Do małego garnuszka wsypać mąkę, dodać 2-3 łyżki wody, wymieszać, tak aby powstała zawiesina. Dodać do kapusty. Całość wymieszać i zagotować. Słoninę pokroić w drobną kostkę, usmażyć. Dodać do kapusty. Smacznego.