Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta czerwona to smaczny dodatek do niedzielnego obiadu i nie tylko. Można ją podać do dań z mięsem i sosem jak również do ziemniaków i kotleta schabowego itp. Każdy przygotowuje ją na swój sposób , ja podaję moją wersję. Polecam
garnek, nóż, deska, patelnia, łyżka, przykrywka,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Składniki
Kapustkę obieramy z wierzchnich liści , kroimy na ćwiartki i szatkujemy. Wkładamy do garnka zalewamy wodą , gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w kostkę , rumienimy podsmażając do wytopienia skwarków, pod koniec smażenia dorzucamy połowę pokrojonej w kostkę cebuli podsmażamy do zeszklenia cebuli. Gdy kapusta jest miękka odcedzamy czyli odlewamy wodę, dodajemy zawartość patelni, pozostałą pokrojoną cebulę, dodajemy obrane, oczyszczone z gniazd nasiennych starte jabłko, doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy ocet i cukier według uznania , wszystko dobrze mieszamy do połączenia składników. Podajemy na ciepło. Smacznego
Kapusta gotowa do spożycia.