Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami przepisem na kapustę czerwona u nas mówimy modro kapusta. Przepis ten wyniosłam z mojego rodzinnego domu. Kapusta bardzo smaczna. Polecam
garnek deska, nóż, patelnia, łyżka,
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1254
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 112
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 42
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1254
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 112
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 42
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich liści, poszatkować. Przełożyć do garnka zalać wodą , dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz 1 płaską łyżeczkę soli i gotować prawie do miękkości ( kapusta ma być nie całkiem miękka, nie rozgotowana, ale też nie twarda ). Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek wędzony pokroić w kostkę, wytopić na skwarki pod koniec wytapiania dodać smalec i połowę pokrojonej cebuli. Po ugotowaniu kapustę dobrze odcedzić, dodać pozostałą pokrojoną surową cebulę, zawartość patelni czyli wytopione skwarki razem z tłuszczem, dodać sól i pieprz do smaku oraz cukier i ocet według uznania. wymieszać, ponownie wstawić na gaz i podgrzewać na małym ogniu jeszcze około 3 - 5 minut. mieszając. Smacznego
Kapustę po obraniu z brzydkich liści poszatkować.
Boczek wędzony wytopić na skwarki, dodając smalec oraz część pokrojonej cebuli.
Kapusta gotowa do podania. Smacznego