Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami przepisem na kapustę czerwona u nas mówimy modro kapusta. Przepis ten wyniosłam z mojego rodzinnego domu. Kapusta bardzo smaczna. Polecam
garnek deska, nóż, patelnia, łyżka,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich liści, poszatkować. Przełożyć do garnka zalać wodą , dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz 1 płaską łyżeczkę soli i gotować prawie do miękkości ( kapusta ma być nie całkiem miękka, nie rozgotowana, ale też nie twarda ). Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek wędzony pokroić w kostkę, wytopić na skwarki pod koniec wytapiania dodać smalec i połowę pokrojonej cebuli. Po ugotowaniu kapustę dobrze odcedzić, dodać pozostałą pokrojoną surową cebulę, zawartość patelni czyli wytopione skwarki razem z tłuszczem, dodać sól i pieprz do smaku oraz cukier i ocet według uznania. wymieszać, ponownie wstawić na gaz i podgrzewać na małym ogniu jeszcze około 3 - 5 minut. mieszając. Smacznego
Kapustę po obraniu z brzydkich liści poszatkować.
Boczek wędzony wytopić na skwarki, dodając smalec oraz część pokrojonej cebuli.
Kapusta gotowa do podania. Smacznego