Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami przepisem na kapustę czerwona u nas mówimy modro kapusta. Przepis ten wyniosłam z mojego rodzinnego domu. Kapusta bardzo smaczna. Polecam
garnek deska, nóż, patelnia, łyżka,
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 30
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 44
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 238
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 30
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 44
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 238
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich liści, poszatkować. Przełożyć do garnka zalać wodą , dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz 1 płaską łyżeczkę soli i gotować prawie do miękkości ( kapusta ma być nie całkiem miękka, nie rozgotowana, ale też nie twarda ). Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek wędzony pokroić w kostkę, wytopić na skwarki pod koniec wytapiania dodać smalec i połowę pokrojonej cebuli. Po ugotowaniu kapustę dobrze odcedzić, dodać pozostałą pokrojoną surową cebulę, zawartość patelni czyli wytopione skwarki razem z tłuszczem, dodać sól i pieprz do smaku oraz cukier i ocet według uznania. wymieszać, ponownie wstawić na gaz i podgrzewać na małym ogniu jeszcze około 3 - 5 minut. mieszając. Smacznego
Kapustę po obraniu z brzydkich liści poszatkować.
Boczek wędzony wytopić na skwarki, dodając smalec oraz część pokrojonej cebuli.
Kapusta gotowa do podania. Smacznego