Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat modrej/czerwonej kapusty inspirowana przepisem skandynawskim. Idealna do pieczonej kaczki ale nie tylko.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 312
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1097
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4126
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 312
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1097
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4126
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy poszatkowaną czerwoną kapustę i mieszając dusimy 2-3 min. Wlewamy wodę i dusimy kolejne 7-10 min. Następnie wlewamy sok i owoce czarnej porzeczki, liść laurowy i przyprawy. Mieszamy. Gotujemy do miękkości od czasu do czasu mieszając.