Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta czerwona zasmażana

Kapusta czerwona zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 16846

Dodano:

Odsłon: 25665

Smaczny dodatek do dań głównych

Składniki

  • 1 mała czerwona kapusta
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 liść laurowy
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • sok z cytryny (do smaku)
  • 1 pęczek koperku
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta czerwona zasmażana

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroiłem w kostkę i na maśle zeszkliłem. Kapustę poszatkowałem i dodałem do cebuli. Podsmażałem razem ok. 5 min. Zalałem bulionem ,dodałem liść laurowy i dusiłem pod przykryciem do miękkości kapusty. Oprószyłem mąką ,smażyłem ok. 2 min. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem. Na koniec dodałem posiekany koperek. Wszystko wymieszałem i podałem jako dodatek do dania głównego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń