Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednym z ważniejszych dodatków do kebabu, prócz mięsa, jest kapusta. To dzięki niej ten słynny fast food smakuje tak dobrze. Aby surówka wyszła idealnie, koniecznie musisz trzymać się proporcji, tylko wtedy smak będzie zbalansowany, żaden składnik nie wybije się na pierwszy plan, całość będzie ze sobą współgrać.
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 732
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4962
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 732
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4962
Składniki
Z kapusty pozbądź się kilku wierzchnich liści i bardzo cienko poszatkuj. Przełóż do dużej miski.
Marchewkę obierz i również pokrój na bardzo cienkie słupki. Dodaj do kapusty.
Przygotuj sos. Połącz ze sobą ocet, olej, cukier i sól, od razu wlej do miski z kapustą i marchewką. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej dłońmi i odstaw na 30 minut.
Kapustę serwuj z mięsem, warzywami, pitą i ulubionym sosem.